Haber Sitesi Kurmak İçin Gerekenler

By | 9 Ekim 2018

Haber sitesi kurmak isteyen kişilere başlangıç aşamasında bazı önerilerde bulunmak istiyoruz. Haber sitesi kurarken neler yapmalı ve neler yapmamalı bunların hepsine değinmeye çalışacağız.

1. Doğru Hedef Kitle

Haber sitesi kuracak kişilerin hedef kitleyi net bir şekilde belirlemesi lazım. Hedef kitle odaklı yayıncılık ile daha çok başarılı olunabilir. Kuracağınız haber sitesi yerel mi, bölgesel mi yoksa ulusal mı olacak? Bu soruyu mutlaka kendinize sorun. Genel yayın yapan haber sitesi sayısı bir hayli fazla. Bu sitelerin çoğu birbirini taklit etmekten öte gidemiyor. Hatta kullandıkları sloganlar bile aynı neredeyse. Özgün ve kaliteli bir site için hedef kitlenizi belirlemeniz ve içeriklerinizi bu doğrultuda üretmeniz gerek. Başarı için, farklılık yaratmanız, orijinal olmanız gerekmektedir.

2.Doğru Alan Adı

Haber sitelerinde alan adı son derece önemlidir. Akılda kalıcı, haber sitesini ve içeriğini temsil edecek bir alan adına sahip olmak çok önemlidir. Haber sitesi ismi, markalaşmayı ve büyümeyi düşünen girişimcilerin göz ardı etmemesi gereken bir konudur.

Bu konuda canlı destek hattından uzman danısman arkadaşlarımızdan destek alabılırsınız…