Hazır Kodlarla Haber Sitelerinizi Yaratın!

By | 20 Ekim 2018

Akıllı telefonlar başta olmak üzere bilgisayarlar ve tabletler gibi pek çok teknolojik cihaza çok yakında ulaşabilme imkanı bulunan hemen hemen herkes artık haberleri takip etmek istediğinde öncelikle internet sitelerini kontrol etmeye yöneliyor.

Televizyondan haber izlemek ya da gazete almanın yerini internetten haber videolarına bakmaya ya da gazete yazılarını online platformdan takip etmeye bıraktığı günümüzde bazı kişiler kendi haber sitelerini yaratarak bunların üzerinden bilgi paylaşımını kolay bir şekilde gerçekleştirmek istiyor. İşte bu noktada devreye giren hazır haber scripti ürünleri haber sitelerine sahip olmak isteyen kişilerin hayatını kolaylaştırıyor.

 

Bir haber sitesinin ihtiyaç duyacağı tüm kodlamalarının yapıldığı hazır bir şekilde sunulan bu şablonlar sayesinde kişiler haber sitelerine ara yüz, menü, sınıflandırma gibi noktaları bakımından sahip olabiliyor. Sitelerin sahibi olan kişilere bu noktadan sonra tek kalan şey haber içeriklerinin yazılması ve sitenin haber bakımından doldurulması oluyor. Bu sayede çok kolay bir şekilde aktif bir şekilde haber içeriklerinin eklendiği ve herkes tarafından ulaşılabilecek bir haber sitesini ortaya çıkarmak mümkün oluyor. Hem ulusal çapta etkisi bulunacak sitelerin oluşturulmak istendiği zamanlarda hem de yerel çapta sınırlı bir ziyaretçi sayısıyla faaliyet göstermek isteyen haber sitelerinin oluşturulması istenen durumlarda bu tür paket ürünler sayesinde haber sitelerinin yaratılması sağlanabiliyor.

Haber sitelerinin hangi amaca yönelik olarak tasarlandığı seçilecek olan haber yazılımı hangisi olacak bunu belirlerken son derece etkili oluyor. Bu noktada pek çok format seçeneği sunan firmalardan yararlanarak destek almak kişilerin kendisi için en uygun formatın hangisi olacağını tespit etmesinde son derece önemli bir yer kaplıyor. Bu noktada haberlerin standart bir formatta sunulduğu haber yazılımlarından daha dinamik ve hareketli formatlara, spor haberlerinin bulunduğu içeriklere uygun yazılımlardan kullanım bakımından çeşitlilik sağlayan formatlara kadar çok farklı tipte siteleri bir arada görmek mümkün olabiliyor. Tüm bu farklı ürünler arasından kişiler tercihini yaparak sahibi olmak istedikleri haber sitelerinin ortaya çıkmasını sağlayabiliyor.

 

Haber Yazılımlarının Özellikleri Nelerdir?

 

Çok daha rahat bir kullanım imkanı sağlaması ve sitenin ilk geliştirilme aşamasında yaşanacak zaman kayıplarının önüne geçmesi sebebiyle haber sitesi kurmak amacıyla yola çıkmış kişilerin haber yazılımlarını kullanarak hazır siteleri içerik yönünden doldurmaya çalışması çok daha iyi bir tercih olmaktadır. Bu alanda profesyonel kişiler tarafından hazırlanmış olan hazır haber sitesi şablonları sayesinde hiçbir sorun yaşanmadan takip edilmesi mümkün olan haber sitelerinin ortaya çıkarılması sağlanabiliyor. İçerikleri sitelere ekleyecek olan kişiler için de oldukça basit bir kullanıma sahip ara yüzlü araçların sunuluyor olması tüm bu sürecin çok daha kusursuz bir şekilde işlemesini sağlıyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde haber scripti sadece bilgisayar kullanmaya ve internette yeterli bilgiye sahip olmaya yatkın bir kişi için bile kullanışlı hale gelebiliyor.

Haber yazılım paketlerini satın alarak kendi haber sitelerini oluşturmak isteyen kişiler içeriklerin eklenmesi ya da sitelerde düzeltilme yapılması gibi durumlarda da rahatlıkla siteyi kontrol edebiliyor. Bu kişilerin talep ettiği bir başka unsur da SEO açısından sitenin yüksek oranda uygunluk içermesi oluyor. Fiziksel olarak satışa çıkan haber içerikleri olsa reklam ve pazarlama için yapılacak eylemler ve harcamaların online haber siteleri için SEO üzerinde yoğunlaştırılması gerekiyor. Arama motorları tarafından sitenin üst sıralarda yer almasını sağlayacak SEO’ya uygun sayfalar tasarlandığı takdirde kişilerin haber içeriklerinin ilgi görerek boşa gitmesinin önüne geçmek de mümkün olabiliyor. Bu noktada hazır haber şablonlarını alan ya da almayı düşünen kişilerin mutlaka yüzde 100 SEO uyumlu paketlere yönelmesi gerekiyor.

 

Haber sitelerinin bir başka dikkat edilmesi gereken özelliği de satın alınan hazır şablonun haber yazılımını ne tür bir altyapıyla kullanıcılarına sunduğu oluyor. Bu noktada çok daha geniş kitlelere hitap edebilen ve yaygın şekilde kullanılan bir altyapıya sahip olan haber yazılımlarının tercih edildiği durumlarda daha başarılı bir haber sitesi kullanımı sağlanabiliyor. Özellikle bu noktada herhangi bir ekstra ücret talep etmeden Google News altyapısını kullanmakta olan haber yazılımları rahat kullanım açısından bir tık daha öne çıkıyor.

Kullanıcılarınıza Benzersiz Haber Deneyimi Sunun!

 

Hazır haber yazılımları ile birlikte haber sitesi açmanın son derece kolaylaştığı günümüzde fark yaratmak isteyen herkesin haber sitelerinde değişik noktalara ağırlık vermesi gerekiyor. Bu noktada birbirinin benzeri olan haber sitelerinden ayrışmak adına öncelikle sitelerin kendine ait haber içeriklerinde kullandığı dili özgünleştirmesi ve haber yayınlarını diğer sitelerden ayıracak olan noktalara yer vermesi gerekiyor. Bu noktada yapılabilecek ilk şeylerden biri videolarla haberlerin desteklenmesini sağlayacak olan bir aracın şablon içerisinde kullanılabilir olması oluyor. Çok kısa süreler içerisinde habere ait videoların siteye aktarılmasını sağlayacak olan bu videolarla sitenin ziyaretçisi olan okuyucuların haber hakkında tüm detaya ulaşması sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra video ve benzeri herhangi bir medya içeriği bulunmayan haberlerden farklı bir deneyim yaşandığı için de kişilerin haber sitesine olan bakışının olumlu olarak değişmesi söz konusu oluyor.

 

Haber içeriklerinin eklenmesi noktasında sahip olduğu özelliklerine mutlaka son derece dikkat edilmesi gereken haber yazılımı siteleri için photoshop imkanının da geniş çerçevede sağlanmış olması bekleniyor. Bu sayede manşet olacak haberlerden, görsel ağırlıklı olarak ziyaretçilerin haber okumasına odaklanmış olan sitelere kadar farklı içerikleri kişilere sunmak mümkün olabiliyor. Bu noktada photoshop modülü bulunan bir aracın kullanılması ile birlikte istenen resmi haber için ana resim olarak kullanılması sağlandığı gibi üstüne ziyaretçilerin ilgisini çekecek başlık niteliğinde bir yazı da yazılabiliyor. Haber sitelerine daha çok mobil platformlardan giren kişilerin bu görsellere daha fazla dikkat ettiği hesaba katılırsa mobil sitelerde de bu görselleri sorunsuz bir şekilde ortaya çıkaracak çözümlerin uygulanmış olması bekleniyor. Sade, okunabilir, yazıların ve resimlerin ekranın dışına taşmadığı şekilde hazırlanmış olan hazır haber yazılımları ile kullanıcıların mobil girişle siteye erişmelerinin de yoğun şekilde olması sağlanabilir.

 

Kullanıcıların haber sitesi deneyimine ilişkin bir başka dikkat edilmesi gereken nokta da benzer haberlerin birbiriyle ilişkili olduğu yerler olmaktadır. Daha yeni bir haber girişi yaparken sitenin haber içeriklerini eklemekle görevli olan kişisi tarafından benzer içeriğe sahip ilişkili haberlerin seçilmesi mümkün olmaktadır. Bu sayede bir haber içeriğini okuyan ziyaretçiler aynı sayfada yer alan başka bir haber içeriğine göz atarak sitedeki haber içeriklerinde kaybolabilmektedir. Bu da site sahibi olan kişiler için ziyaretçilerin sitelerde kaldığı sürelerin artmasını sağlarken yeni kullanıcıların da arama motorlarında söz konusu siteyi daha yukarılarda görmesini sağlamaktadır. Sadece haber okuyucularının deneyimi bakımından değil aynı zamanda haber sitesine sahip olan kişiler tarafından da haber sitesi kurmak haber yazılımlarının sahip olduğu özelliklere göre değerlendirilmelidir. Ana sayfa ya da haber içeriklerinin bulunduğu sayfaların tasarımı, reklamların konumu gibi noktalarda modüllerin rahatlıkla değişim yapmaya elverişli olduğu yazılımların tercih edilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak haber sitesinin görünümüne etki eden tüm editör, yazar ve üyeler hakkında da detaylı bilgi almayı sağlayacak olan log kayıtları haber sitesinin sahibi olan kişilere büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

 

 

Ulusal ve Yerel Medyayı Siz Yönetin.

www.haberpaketleri.com